Toerisme in Hansbeke

  Wandelroute Julius Nieuwland

Julius Nieuwland is geboren in Hansbeke op 14 februari 1878. Hij migreerde samen met zijn ouders naar Amerika (South Bend - Indiana in 1880), waar hij priester werd en professor in de chemie. Hij is bekend als chemicus en als uitvinder van het synthetisch rubber (neopreen).

De wandelroute is ongeveer 10 km, bewegwijzerd met blauwe pijltjes. Klik hier voor een routebeschrijving

  Fietsroute: Nevellandroute

 Fietsroute van 50 km (bewegwijzerd) door Groot Nevele, waarvan het mooiste stuk (uiteraard) op Hansbeeks grondgebied ligt. Een absolute aanrader! Je kan de route gerust beginnen in Hansbeke, je vindt een wegwijzer o.a. ter hoogte van de verharde parking in Hansbekedorp, aan het station. Een ander bordje bevindt zich nét voorbij de kerk, op de hoek van de kleine Kerkakkerstraat met de bistro/café 'de Zoete Inval'.

Nevellandroute - beschrijving

In augustus 1999 reden we met de redactieploeg de Nevellandroute en het verslag ervan vind je in de Vlakaf van september 1999

 

Mountainbikeroute

 Ook de mountainbikers onder ons kunnen zich uitleven in en rond Hansbeke. De route is te downloaden in volgende formaten:
  • GPX (dit formaat is bestemd voor de gps-fans onder ons, opslaan kan dmv met rechtermuisknop op de link klikken en dan "Opslaan als")
  • PDF (klik mbv de rechtermuisknop op de link en dan op "opslaan als")
  • of via google-maps
 

Wandeling 'Drijvelden'

 

Deze wandelroute is 8 km lang (niet bewegwijzerd), over verharde en onverharde wegen in Hansbeke, ten zuiden van de spoorweg en ten noorden van de E40. Ze is ook te doen als mountainbikeroute. Wil je ze doen met de wandelwagen, dan moet het echt wel al een tijdje droog weer zijn en moet je over een wendbare wandelwagen beschikken.
ER is ook een fotzoektocht aan deze wandeling gekopped (zonder wedstrijd aan verbonden).ok de mountainbikers onder ons kunnen zich uitleven in en rond Hansbeke. De route is te downloaden in volgende formaten:

 

FOTOZOEKTOCHT 2014

 Een mooie wandeling of korte fietstocht van ongeveer 10 km doorheen Hansbeke, waarbij je je ogen moet open houden: onze fotozoektocht 2014!  De opgave:  HIER.
Oplossing fotozoektocht: klik HIER

FOTOZOEKTOCHT 2015 - "Kasseien"

Een fietstocht over het grondgebied Hansbeke van ongeveer 12 km, doorspekt met foto's over 'KASSEIEN'. Weet je ze te herkennen? De  opgave vind je HIER.De oplossing vind je HIER

FOTOZOEKTOCHT 2016 - "Bomen"

Een fietstocht met als thema 'Bomen', herken je ze? De opgave vind je HIER. De oplossing vind je HIER.
 

FOTOZOEKTOCHT 2017 - "Café's - deel1"

 
 

FOTOZOEKTOCHT 2018 - "Café's - deel2"

 Een fietstocht met als thema "café's ten zuiden van de spoorweg", herken je ze? De opgave vind je HIER.
 

FOTOZOEKTOCHT 2019 - "Straatnaamborden"

Een fotozoektocht  die eens iets anders is: duid op een blanco plan de route aan door de straatnaamborden te volgen. (opgave: zie Vlakaf mei 2019).
Voor het plan van Hansbeke Klik je HIER