Toerisme in Hansbeke

--------OPGELET: door de spoorwegwerken die momenteel (hele jaar 2021 + voorjaar 2022)  aan de gang zijn in Hansbeke (uitbreiding spoorweg met een 3e en 4e spoor) zijn de aarden parallelwegen langs de spoorweg niet toegankelijk voor fietsers (ook nauwelijks voor mountainbikers omdat er soms een nieuw aangelegde gracht moet overgesprongen worden!) Voor heel sportieve wandelaars die niet bang zijn van modderschoenen en de nodige springpartijen, is de wandeling wel nog technisch mogelijk, maar hou rekening dat er op bepaalde zones verbodstekens aangebracht zijn door Infrabel.  
Infrabel heeft helaas niet de verantwoordelijkheidszin om alternatieve routes aan te duiden of enige indicatie te geven aan wandelaars om omleggingswegen te volgen.  ---------

  Wandelroute Julius Nieuwland

Julius Nieuwland is geboren in Hansbeke op 14 februari 1878. Hij migreerde samen met zijn ouders naar Amerika (South Bend - Indiana in 1880), waar hij priester werd en professor in de chemie. Hij is bekend als chemicus en als uitvinder van het synthetisch rubber (neopreen).

De wandelroute is ongeveer 10 km, bewegwijzerd met blauwe pijltjes. Klik hier voor een routebeschrijving

  Fietsroute: Nevellandroute

 Fietsroute van 50 km door Groot Nevele, waarvan het mooiste stuk (uiteraard) op Hansbeeks grondgebied ligt. Een absolute aanrader! Je kan de route gerust beginnen in Hansbeke. Jammer genoeg is deze fietsroute niet meer bewegwijzerd (waarom heeft men die bordjes weggehaald?????). De route kan je wel nog terugvinden: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/512159/fietsroute/nevellandroute

Nevellandroute - beschrijving

In augustus 1999 reden we met de redactieploeg de Nevellandroute en het verslag ervan vind je in de Vlakaf van september 1999

 

Mountainbikeroute

 Ook de mountainbikers onder ons kunnen zich uitleven in en rond Hansbeke. De route is te downloaden in volgende formaten:
  • GPX (dit formaat is bestemd voor de gps-fans onder ons, opslaan kan dmv met rechtermuisknop op de link klikken en dan "Opslaan als")
  • PDF (klik mbv de rechtermuisknop op de link en dan op "opslaan als")
  • of via google-maps
 

Wandeling 'Drijvelden'

 

Deze wandelroute is 8 km lang (niet bewegwijzerd), over verharde en onverharde wegen in Hansbeke, ten zuiden van de spoorweg en ten noorden van de E40. Ze is ook te doen als mountainbikeroute. Wil je ze doen met de wandelwagen, dan moet het echt wel al een tijdje droog weer zijn en moet je over een wendbare wandelwagen beschikken.
ER is ook een fotzoektocht aan deze wandeling gekopped (zonder wedstrijd aan verbonden).ok de mountainbikers onder ons kunnen zich uitleven in en rond Hansbeke. De route is te downloaden in volgende formaten:

 

FOTOZOEKTOCHT 2014

 Een mooie wandeling of korte fietstocht van ongeveer 10 km doorheen Hansbeke, waarbij je je ogen moet open houden: onze fotozoektocht 2014!  De opgave:  HIER.
Oplossing fotozoektocht: klik HIER

FOTOZOEKTOCHT 2015 - "Kasseien"

Een fietstocht over het grondgebied Hansbeke van ongeveer 12 km, doorspekt met foto's over 'KASSEIEN'. Weet je ze te herkennen? De  opgave vind je HIER.De oplossing vind je HIER

FOTOZOEKTOCHT 2016 - "Bomen"

Een fietstocht met als thema 'Bomen', herken je ze? De opgave vind je HIER. De oplossing vind je HIER.
 

FOTOZOEKTOCHT 2017 - "Café's - deel1"

 
 

FOTOZOEKTOCHT 2018 - "Café's - deel2"

 Een fietstocht met als thema "café's ten zuiden van de spoorweg", herken je ze? De opgave vind je HIER.
 

FOTOZOEKTOCHT 2019 - "Straatnaamborden"

Een fotozoektocht  die eens iets anders is: duid op een blanco plan de route aan door de straatnaamborden te volgen. (opgave: zie Vlakaf mei 2019).
Voor het plan van Hansbeke Klik je HIER

 FOTOZOEKTOCHT 2020

 

FOTOZOEKTOCHT 2021

10 jaar organiseren we reeds een zoektocht. Dus deze keer staan alle foto's in het teken van '10'.

Zie: HIER

Joomla! Foutopsporingsconsole