VLAKAF: DE HANSBEEKSE DORPSKRANT

Zoals de naam laat vermoeden, zijn we een dorpskrant die zich richt op de mensen van Hansbeke. De krant verschijnt tweemaandelijks en brengt informatie over ons dorp, maar ook over actualiteiten die met ons dorp te maken hebben. Extra informatie rond de Vlakaf kan u hier vinden:

 

Wie zijn wij?

  Vlakaf bestaat uit een groep vrijwilligers en daar zijn wij trots op!

 

Een stukje krantgeschiedenis

De dorpskrant 'Vlakaf' bestond reeds van december 1971 tot december 1987 en was opgericht door de toenmalige jeugdraad. Ook toen al was de doelstelling informatie verschaffen en de dorpsgeest bevorderen, en dit alles in een sfeer van neutraliteit. Dat er een fusie boven ons hoofd hing (nl in 1976) waarmee velen in het dorp niet opgetogen waren, speelde ook mee bij het oprichten van de dorpskrant. Deze Vlakaf-eerste leven - (zoals we het gaan noemen zijn) heeft het 16 jaar lang volgehouden! In 1994 hebben dan een paar enthousiastelingen - waaronder zelfs een aantal mensen van de Vlakaf-vorige-leven!!- de koppen bij elkaar gestoken en in december 1994 lag de eerste editie van Vlakaf-tweede leven- in alle brievenbussen in Hansbeke. Sindsdien verschijnt de krant tweemaandelijks, telkens het tweede weekend van de oneven maanden.

In 2014 bestond Vlakaf 20 jaar. Dit werd gevierd met 6 recepties, telkens 1 wijk van Hansbeke om de 2 maanden. Lees meer hierover HIER.

Nog niet genoeg?

Naast dit alles hebben we nog tijd om andere evenementen te organiseren:

En we hopen van jullie nog met andere activiteiten in de toekomst te kunnen plezieren.

Joomla! Foutopsporingsconsole